Gizlilik Politikası

Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülüklerini belirlemek amacıyla 7 Nisan 2016 Tarihli ve 29677 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) hususunda ALGO AKADEMİ BİLİŞİM EĞİTİM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. (“ALGO”) olarak Veri Sorumlusu sıfatıyla Kanun’un “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10. maddesi uyarınca sizleri bilgilendirmek isteriz.

ALGO, Müşterileri ve/veya Müşterileri’nin yetkililerinden aldığı kişisel bilgilerin gizliliğini korumak için sistem altyapısı ve internet sunumlarını en güvenilir seviyede tutmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

ALGO Müşterileri ve Müşterilerinin yetkililerinden zorunlu olarak alması gereken bilgilerin yanında yalnızca, vermeyi hedeflediği en iyi hizmet ve ürünü sağlamak amacı ile gerekli olduğunu düşündüğü kişisel verileri, yasal düzenlemelerin imkân verdiği ölçüde işlemekte, saklamakta ve aktarmaktadır. Bu bağlamda kişisel veriler, Şirketimiz ürün ve hizmetlerinin sunulabilmesi ve bu kapsamda gerekli işlerin yürütülmesi, açık rızanızın varlığı hâlinde ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili olarak tarafınızca iletişime geçilmesi, pazarlama faaliyetlerinde bulunulması, müşteri edinimi çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bununla ilgili olarak ürün ve hizmetlerimize ilişkin tekliflerin paylaşılması, Şirket faaliyetleri kapsamında yapılması gerekli görülen raporlamaların, incelemelerin yapılması vb. amaçlar kapsamında işlenmektedir.

ÇEREZLER

Kullanıcılarımıza kişiselleştirilmiş öğrenme ve kaliteli bir deneyim sağlamak için, tarayıcınızdan veya cihazınızdan tarayıcı dili ayarları, standart günlük dosyaları, web işaretçileri veya piksel etiketleri de dâhil olmak üzere belirli teknik bilgileri otomatik olarak kaydeden çeşitli teknolojiler kullanabiliriz. Bu teknik bilgiler Internet Protokolü (IP) adresinizi, tarayıcı türünüzü, internet servis sağlayıcınızı (İSS), yönlendirme veya çıkış sayfalarını, tıklama akışı verilerini, işletim sistemini ve Web Sitesini ziyaret ettiğiniz tarih ve saatleri içerebilir. Bu bilgiler, Kullanıcılarımızın Web Sitemizi nasıl kullandıklarını anlamamıza yardımcı olmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI VE HUKUKİ SEBEP

ALGO, Müşteri’nin ve/veya Müşteri’nin yetkililerinin kişisel verilerini her türlü yazılı, sözlü ve elektronik mecralardan, üçüncü kişilerden ve yasal mercilerden temin edebilmektedir.

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI

Kişisel verileriniz dâhil topladığımız hiçbir veriyi satmamakta veya finansal kazanç elde etmek gibi başka herhangi bir şekilde kullanmamaktayız.

Öğrenci verilerini öğretmeninizle ve bazı öğretmen verilerini öğrencilerle paylaşabiliriz Öğrencinin ilerleme kaydetmesini, projelerin gerçekleştirebilmesi ve kursun devamlılığını sağlaması amacıyla için öğrencinin kayıtlı olduğu kursun öğretmenine öğrencinin hesabı verilerini paylaşmaktayız. Öğrenci, öğretmeninin görünen adı ve kurs bilgileri de dâhil olmak üzere öğretmenleri hakkında sınırlı bilgi görmektedir.

Hizmetlerimizi geliştirmek ve kullanıcılarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için anonimleştirilmiş verileri paylaşabiliriz ALGO hizmetlerimizi veya standartlarımızı geliştirmek için üniversiteler ve eğitim araştırma organizasyonları gibi üçüncü tarafla birlikte çalışabilmektedir. Online eğitim konusunda araştırma yapmak veya bazı programların, içeriklerin, servislerin, promosyonların ve sitemizin etkinliğinin anlaşılmasına yardımcı olmak gereken istatistiklerin verilerini yetkili iş ortaklarımızla hukukun izin verdiği ölçüde paylaşabiliriz. Bizden anonimleştirilmiş veri alacak araştırma ortaklarımızdan, kullanıcılarımızı tanımlamak için bu verileri kullanmaya çalışmayacaklarını önceden taahhüt etmelerini istemekteyiz.

Yasal talep olması durumunda verileri paylaşacağız ALGO, yasal zorunlulukların yerine getirilmesi ya da yerel, uluslararası veya diğer hukuk kurallarının uygulanması sağlamak adına ve mahkeme kararı, hükümet kararı veya idari taleplere yanıt vermek adına, makul bir sebep varsa, Kişisel Verilerinizi paylaşabilir. Bazı durumlarda, kullanıcılara, öğretmenlere, okullara, ebeveynlere veya yasal vasilere bildirimde bulunmadan hukukun izin verdiği ölçüde bu tür paylaşımları yapabiliriz.

ALGO veya başkalarını korumak için gerektiğinde veya uygun olduğunda hukukun izin verdiği ölçüde veri paylaşabiliriz ALGO, sorumluluklarımızı yerine getirmek, ALGO’i hileli, küfürlü veya yasa dışı kullanımlardan korumak, üçüncü taraf iddia ve iddialarına karşı araştırma yapmak ve kendimizi savunmak, hizmetlerimizin güvenliğini sağlamak, kullanıcılarımız veya başkalarının haklarını, mülkiyetini veya kişisel güvenliğini korumak veya kolluk güçlerine görevinin icrası için yardımcı olmak adına Kişisel Verileri, hukuken uygun veya gerekli olduğuna inandığımız durumlarda paylaşabiliriz.

Kişisel Verileri, birleşme veya satın alma da dâhil olmak üzere iş modeli değişikliği durumunda paylaşabiliriz ALGO’in başka bir şirket tarafından satın alınması, ortaklık yapması veya birleşmesi durumunda, kullanıcılardan topladığımız Kişisel Verileri bu tür değişikliklerinin bir parçası olarak aktarabiliriz. Ancak durum ne olursa olsun, işlediğimiz Kişisel Verilerin bu Gizlilik Politikasının sağladığı güvenlik ve mahremiyet düzeyinin, mümkün olabilecek en iyi şekilde sonrasında da sağlanacağından emin olunacaktır.

ALGO’in müşterileri ile gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin kayıt ve belgeleri yasal düzenlemeler kapsamında belirli bir süre ile saklaması söz konusu olup; kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini ya da anonimleştirilmesini istemeniz hâlinde, bu talebiniz ALGO tarafından yasal düzenlemeler ile belirlenen süre sonunda yerine getirilebilecek; ancak bu süre zarfında kişisel verileriniz ALGO tarafından işlenmeyecek ve ulusal ve uluslararası yasa, düzenleme ve sözleşmelerden kaynaklı zorunluluklar haricinde üçüncü kişiler ile paylaşılmayacaktır.

KİŞİSEL VERİSİ İŞLENEN İLGİLİ KİŞİNİN HAKLARI

İşbu Sözleşme’nin tarafının gerçek kişi olması hâlinde Müşteri, tüzel kişi olması hâlinde ise Müşteri’nin yetkilileri, kişisel verilerine ilişkin olarak, KVKK hükümleri uyarınca, 7 Ekim 2016 tarihi itibariyle, ALGO’e başvurarak aşağıdaki haklarını kullanabilir:

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi hâlinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Bu kapsamda iletilen talepler ALGO tarafından en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi hâlinde, Şirketimiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

Algorithmics İstanbul
Deneme dersi için kayıt olarak sunum alın
Close